fbpx

Când te gândești la sushi, probabil că Japonia îți vine imediat în minte, și pe bună dreptate! Sushi-ul pe care îl savurăm astăzi, cu delicatele felii de pește aranjate artistic pe orezul pregătit cu oțet de orez, este cu adevărat, acum, o delicatesă.

Dar știai că povestea sushi-ului nu începe la curțile imperiale sau restaurante de lux Asian fusion sau cu specific Japonez / Asiatic?

Imaginează-ți: suntem în jurul secolului al III-lea î.Hr., de-a lungul malurilor luxuriante ale râului Mekong din sud-estul Asiei. Oamenii de acolo conservau peștele fermentându-l cu orez, o metodă ingenioasă de a păstra prospețimea capturii înainte de apariția refrigerării. Această formă timpurie de sushi, cunoscută sub numele de narezushi, a parcurs încet drumul prin China și a ajuns în cele din urmă în Japonia.

Acum, lucrurile devin interesante. Avansăm rapid până în perioada Edo din Japonia (1603-1868), și vom descoperi că sushi-ul capătă o nouă viață. Japonezii, inovatori culinari prin excelență, au început să creeze haya-zushi, sau „sushi rapid.” Nu mai era nevoie de așteptarea fermentării – în schimb, foloseau orez cu oțet de orez pentru a crea un pat proaspăt pentru pește. Acesta a fost momentul nașterii sushi-ului pe care îl adorăm astăzi, în special nigiri sushi, cu bucățile sale perfecte de pește așezate pe mici pernuțe de orez.

Până în momentul în care sushi-ul a ajuns pe străzile aglomerate din Edo (actualul Tokyo), devenise deja o gustare rapidă și delicioasă pentru locuitorii orașului, transformându-se în preparatul îndrăgit care a cucerit întreaga lume.

the-health-benefits-of-asian-fusion-cuisine-facebook-post-2
the-health-benefits-of-asian-fusion-cuisine-facebook-post-4

Așadar, deși rădăcinile sushi-ului se întind până la râurile din sud-estul Asiei, în Japonia acest preparat delicios a înflorit cu adevărat într-o formă de artă culinară pe care o cunoaștem și o iubim. Data viitoare când te bucuri de un platou de sushi, ia-ți un moment să descoperi istoria sa bogată și călătoria pe care a făcut-o pentru a ajunge în farfuria ta!

Dacă ți se pare suficient de tentant pentru a-l încerca, alătură-te nouă pentru a explora gusturile sushi-ului pregătite de Chef Cristian Daniel Rusen și echipa sa la Ruka Izakaya, restaurant cu specific Asiatic Fusion care se află pe Calea Floreasca, nr 111-113.

🎉Explorează singur sau cu prietenii noul meniu creat de Master Chef Henrik Sebok 👏👳Pregătit de Executive Chef Cristian Rusen și echipa sa ✨

Rezervă-ți masa // 0749 71 71 71
E-mail: hello@rukaizakaya.ro
www.rukaizakaya.ro

Recent Posts

Leave a Comment

×